2012. április 3., kedd

Új funkció a Silkben. Todo - vagy sem?

Nem túl régen - talán egy hete - új funkciót vettem észre az Amazon Kindle Fire tablet böngészőjében, azaz a Silkben. Nevezetesen böngészés közben alul megjelenik egy szemüveg:
Elég nehézkes a tabletet fotózni, de azért remélem, felismerhető, és az is, hogy ezek most saját képek.
Na már most, ha erre rátapintunk (majdnem az írtam: kattintunk, ugye, a megszokás hatalma...) egy erősen felnagyított oldalt kapunk, valahogy így:
Azaz, minden további tapicskálás helyett azonnal nagy méretű lesz a szöveg. (Viszont tovább már nem nagyítható ezen üzemmód alatt). Ez a funkció nyilván a szemüvegeseknek jelent komoly könnyebbséget. A visszatérést a korábbi méretezéshez a jobb oldali felső sarokban elhelyezett bezárógombra bökve tudjuk megtenni.
A helyzet tehát úgy áll, hogy nekem már csak +1 böngésző üzemel a tableten, méghozzá a Dolphin. Ez megint annyira remek alkalmazás, hogy olykor, bizonyos oldalak, amilyen például a facebook.com navigálásához használom.
***
Korábban már többször is írtam nem is egy határidőnaplóról, vagy másképpen todo-alkalmazásról. Megint találtam egyet, ami csak két napot, vagyis a mindenkori mát illetve a holnapot mutatja.
Ugyanakkor arra is rá kellett, hogy jöjjek, hogy egy ilyen zárt rendszeren, mint amilyen a Kindle Fire, az ilyen külön alkalmazásnak igazából nincs sok értelme. Egy - fogalmazzunk erősen - hagyományos tableten, különösen androidos mobilon, egy ilyennek már csak azért is lehet értelme, mert készítünk hozzá widgetet, amelyet valamelyik képernyőre kitolunk, hogy mindig szem előtt legyen. Na, hát ugye ilyesmi a Fire esetében nem túlzottan barátságos módon lehetséges. (Magyarán sehogy.)
A felső polcon vannak a gyakrabban használt alkalmazások, s ezek aktuális sorrendjét éppen a használat határozza meg (az van elől, amit utoljára használtunk, és így tovább). Ha meg a kedvencek közé tesszük az alsó polcra, ott meg lehet, hogy eltűnik a többi között. Szóval, ha valakinek ilyesmi van igénye, akár a legegyszerűbb jegyzetfüzettel is ugyanezt tudja elérni.
Azért nem maradjunk alkalmazás nélkül, az emlegetett Doit(Tomorrow)_v1.1.3.apk a szokásos helyről  http://minus.com/mSwzTRZPf érhető el. Egyébként tényleg jó!


Aki e blog munkáját szeretné segíteni, és  persze magának is jót akar, akkor legyen szíves e linkről regisztrálni magának a minus.com ingyenes, 10 GB-os tárhelyét: http://min.us/rCIejGg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése