2012. április 13., péntek

Csak egy könyvjelző, de...

A számítógépszerű tárgyakon, azaz az asztali gépen, a laptopon, meg a lassan követhetetlen elnevezésű szub-net-note-akármi topokon, és persze kedvencünkön, az Amazon Kindle Fire tableten is, több módja van annak, hogy egy-egy műveletet elvégezhessünk.
Akár azt is írhatnám, hogy ósdi módon levadászunk egy programot, azt a gép sajátosságaihoz alkalmazva telepítjük, majd használatba vesszük.
Újabb, sokak által nem szeretett módon pedig mindezt online tesszük. 
S hogy ki és miért nem szereti? Például az adatgyűjtési megfontolások miatt. Szerintem és nálam már a praktikus megfontolások lépnek előre: annyi jó online hely van, hogy ha mindenhová regisztrálnék, soha sem tudnék belépni egy helyre sem, mert vagy a felhasználónevet, vagy a jelszót, (de a párost meg már egészen biztosan) elfelejteném. Nyilván erre is van külön program, meg azt is lehet, hogy mindenhová azonos accountot próbálok létrehozni, de egy idő után ebből is kiszerettem.
Tehát - a jó hosszú bevezető után - ezért is örültem, mikor felfedeztem a http://imgops.com/ webhelyet.
Ami nem más, mint egy csomó képszerkesztő program gyűjtőhelye. Ide feltöltjük a képet, eldöntjük, milyen műveletet akarunk rajta végezni, majd ehhez kiválasztjuk ott az alkalmazást.
Ami legjobb benne: nem kell regisztrálni.
Tehát amolyan akár egyszer használatos dolog ez, de mégis olyan, hogy máris jól beírtam a könyvjelzőbe.
Jó, és azt is tudom, hogy Kindle Fire nem tartalmaz fényképezőgépet, tehát csak eleve rátöltött képeket lehet majd alakítgatni. De a neten járva is megtetszhet valami, s ha nincs éppen ilyen programunk, máris meg vagyunk az online hellyel mentve.
És persze ez amúgy általános érvényű, tehát minden gépre alkalmas módszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése