2012. április 4., szerda

Rögzítsünk zenéket is!

A fene nagy jólét egészen abszurdnak tűnő ötleteket is kiválthat. Mert ugye az úgy van, akinek már van Kindle Fire tabletje, az szeretne minél több dolgot ezen megoldani. És akkor olyasmik juthatnak az eszébe (na, innen térjek csak az egyes szám első személyre) szóval, jutottak az eszembe, hogy mégis, hogyan lehet ezzel valami jó zenét, ilyesmit felvenni? Azaz, ha nem lenne tablet, nem lenne probléma, és még fokozhatnám, de nem akarom.
Mert amúgy az internetes rádiók nagy kedvenceim. Azelőtt, úgy jó másfél-két évtizede, az akkori analóg műholdvevők tévéállomások melletti segédfrekvenciáin lehetett elcsípni a jó zenéket, még korábban meg ott volt a Radio Luxemburg, de most már ezek az adók mind-mind átköltöztek az internetre. A számítógépen elég régen mindenféle programjaim vannak erre, talán a Radio?Sure! vált be a legjobban (windows alatt) a Puppy Linux alatt meg a StreamTunert használom.
Itt,  a tableten, viszonylag régen, de mindenképpen az elsők között találtam rá a kitűnő TuneIn alkalmazásra. Jól be is állítottam rajta mindjárt a SkyRadio-t, s jöttek is jobbnál jobb zenék.
És ekkor persze előjött a már említett fene nagy ráérés. Ezek annyira jó zenék, hogy valahogy meg is kellene őket menteni. Mert, ha netmentes helyen leszek (nyáron, nyaraláskor például) akkor mit és hogyan fogok hallgatni?
Kéretik az összes szóba jöhető egyéb megoldást jól eldugni: persze, hogy van mp3-lejátszóm, meg mobilom is, szóval  akkor sem lennék zene nélkül. Sőt, a minus.com akár zenéket is tárolhat, jut eszembe, van is ott már egy-két Deep Purple LP-m feltöltve. És még erre a tabletre is tudok rátölteni elég sok zenét. De akkor is - ez egy feladat, s szeretek az ilyesmi végére járni.

(Látják lenn azt a piros gombot, na éppen azt kell megérinteni a felvételhez. És ez nem saját kép, a tableten sokkal szebb.)
Mit mondjak, azért annyira nehéz mégsem volt. Ugyanis már a korábban is működő TuneIn beállításaiban is szerepel egy olyan cimke, hogy szeretném-e rögzíteni azt, amit éppen hallok. (Előtte persze elég sokat dolgoztattam a Google-t, mert éppen ez, vagyis a legegyszerűbb nem jutott eszembe.)
Na, és meg is találtam TuneIn fejlettebb verzióját, a TuneIn_Radio_Pro_v4.2.apk nevű-jelű alkalmazást. (Mint később rákerestem, igazából már vagy az 5.4 verziónál járnak - mindegy, a 4.2 tökéletesen működik.)
Ez a probléma megoldva, akár jöhet a következő is.
Azért ezekből is van megoldott: aki a legeslegfrissebb zenéket keresi, a DI Radioban találhatja azokat meg.
Persze külön apk dukál hozzá: di_radio.apk.
A TuneIn_Radio_Pro_v4.2.apk is a szokásos helyről  http://minus.com/mSwzTRZPf érhető el.

Aki e blog munkáját szeretné segíteni, és  persze magának is jót akar, akkor legyen szíves e linkről regisztrálni magának a minus.com ingyenes, 10 GB-os tárhelyét: http://min.us/rCIejGg
***
Update. Hát bizony, a TuneIn 5.4 verziója nem működik, viszont az ismertetett v4.2 kifogástalanul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése