2012. április 11., szerda

Egy újabb office, a Softmaker. Vigyázat, nagyon jó!

A másik kedvenc helyemen (vagyis itt: http://puppylinux.hu) hosszabb ideje keresünk olyan office alkalmazást, amely persze nem Microsoft Windows alapú, de mégis képes kezelni az azokon gyártott dokumentumokat. Nyilván ilyen az OpenOffice, amelyet nemrégiben a LibreOffice váltott fel -  s a szabadszoftveres világban talán ez ugyanúgy egyfajta standard, mint amott az MS Office. De persze vannak mások is, és ha újabb szempontokat is bevonunk a vizsgálódásba, akkor éppen az derül ki, hogy az OO vagy az utód LO nem éppen a legjobb. Hiszen nagy, memóriát terhelő alkalmazásokról van esetükben szó.
Na már most, a lassan terrabájtokban mérhető asztali számítógép-tárolók világában mit is számíthat 3-400 megabájt? 
És - akkor kanyarodjunk vissza ide - a tabletünk a maga néhány gigabájtnyi tárhelyével is nem megérdemli a beosztást?
Mert bizony ide - szerintem - meglett a legjobb, a Documents To Go csomag.
Ám most elérhető a Softmaker cég Office-csomagja is, amit persze azonnal kipróbáltam, de kicsit vegyesek a tapasztalataim.
Egyrészt, csak letöltési linket írok ide, ugyanis ez a programcsomag regisztrációhoz kötött (ez ingyenes) tehát minden regisztráló kap egy sorozatszámot, amelyet felhasználhat. Tehát itt lehet regisztrálni:
A Softmaker ezen csomagja tényleg csomag, azaz három részből áll, van benne egy Textmaker, amely Office 2010 kompatibilis! tehát .docx fájlokkal is elboldogul. Ugyanez igaz a Planmaker alkalmazásra is, amely a táblázatkezelő, s a Planmakerre, amely bemutató kezelő és készítő. Ezek tehát darabonként 6-7 MB adagban érkeznek, és eleve magyarul tudnak. Tehát akinek csak a Word-Textmaker kell, az csak azt tölt le, akinek mind a három, akkor a három alkalmazást tölti le majd telepíti (amely tehát így biztosan nagyobb, mint a Documents To Go).
Hátrányuk viszont, hogy csak április 30-áig használható béták. Igaz, ezt követően sem lesznek az eddigi gyakorlat szerint drágák. Ezt eldönteni azonban majd a használónak kell...
Tapasztalatom egyébiránt az, hogy a tabletet sokkal inkább tartalomhasználatra, mint tartalom előállításra használom - ugyanakkor nagyon rosszul érezném magam, ha nem lenne igazi office a Kindle Fire tabletemen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése