2012. március 10., szombat

Több van itt, mint a legjobb húsz

Jegyzettömbből igen sokat lehet találni. Azután van, amelyik használatban marad, van, amelyik meg nem. És ilyenkor vagy a jól eltalált design, vagy valami olyan, hasznos - még csak nem is jegyzetelési - tulajdonság miatt lehetséges így dönteni.
A már korábban emlegetettek mellé most a Jota Text Editort próbáltam ki, s bizony ennek vannak nagyon jó tulajdonságai. Nevezetesen az, hogy a főbb műveletek külön érintő-felületeket kaptak, ami szerintem kiváló ötlet. Nem kell külön keresgélni, legördíteni a Quit, a Save, a Copy (...) menüelemeket, hanem mindig szem előtt lévő módon ott vannak a lap alján. Egyszerűbb jegyzetelésre teljesen megfelel, a szokásos helyről elérhető, link majd a lap alján lesz.
Legutóbb találtam valahol egy olyasféle lapot, ahol a használók szavazatai alapján a legjobb 20 androidos alkalmazást ismertették. Nagy örömmel tanulmányoztam a listát - ugyanis az abban szereplők mindegyike itt is megfordult már. (Nyilvánvaló, hogy a telefonálásos, tehát mobilt/kamerát igénylő alkalmazások a Kindle Fire esetében nem működnek, tehát így kell ezt érteni.) Azt is megkockáztatnám, de nem is nagyon kockáztatás hanem állítás, hogy ennél jóval több minden van itt.
Aztán most a legújabb gyűjtések.
Az első egy Angry Birds-féle játék, amit egészen különösen kell használni (de ami nekem félórás küzdés volt, az a fiamnak csak egy szempillantás, s már vitte is a tabletemet... :-)
Tehát ez az Angry_Shooter_3.0.3.apk.
Itt egy csúzlival kell irányítani a madarakat, mit mondjak, nem túl egyszerű, de annál mulatságosabb.
Sokkal bonyolultabb az úgynevezett social kategóriába besorolható - nem is tudom mi... DrawSomethingFree_v1.2.8.apk - rajzolj valamit, azután majd valaki folytatja... Egy csomó regisztrációt igényel, de aki kapható az ilyesféle élményre (és ez az alkalmazás is pillanatnyilag a legnépszerűbbek közé tartozik!) az biztosan élvezni fogja.

Igazság szerint nem árt hozzá az angolban sem perfekt lenni. Ugyanis ez több irányú dolog. Készül egy rajz, de azt is ki kell találni, hogy az mit, kit ábrázol. Ehhez pedig segítségül betűket kapunk - na, itt jön a képbe a nyelvtudás. Persze ez is terjed a facebook-on, szóval a lényeg, hogy időtöltésnek kiváló.

Az esetleg frissen idetalálóknak írom, hogy ezek és a többi bejegyzésben emlegetett, olykor ismertetett alkalmazások ma már csak a minus.com oldaláról érhetők el, tehát a dropbox-helyek már nem élnek.
Tehát a könyvtár helye itt van: http://minus.com/mbn0FNUUbB
Jelzem, hogy itt - különösen a vége felé - olyan alkalmazások is vannak, amelyeket magam is csak próbálgatok. Ilyen mindjárt a Google Docs egyik verziója, amelyet még sohasem sikerült működésre bírnom. Próbálni lehet persze az ilyeneket is, és vannak ott - most még meg nem írt - játékok is...
Jó böngészést hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése