2012. március 14., szerda

Tanítóknak nélkülözhetetlenek!

Jó lenne tudni, hogy az idelátogató, igen szép számú blogközönség ugyan miféle foglalkozású, de hát ez nem igazán (sőt: egyáltalán nem) látható, s persze nem is tudható. Így aztán tippelni sem merem, van-e közöttük pedagógus, vagy annak készülő. Ugyanis néhány olyan alkalmazásra leltem, amelyek avatott felhasználói leginkább ihletett, munkájuk iránt elkötelezett pedagógusok, közöttük is a tanítók lehetnek. De azért legalább azt merem remélni, hogy akár Kindle Fire-en, akár valami más tableten megismerkedhetnek ezekkel,  hogy későbbi munkájukba beilleszthessék. Nagyjából ugyanennyi eséllyel persze a gyermeküket nem kockának, hanem fejlesztendő személyiségnek tekintő édesanyák és édesapák is jó hasznát vehetik ezeknek - meg azért persze ezen szűkítésektől eltekintve mindenki, aki csak egy kicsit is igazán játékosabb kedvű - na meg lelkű (és néha ez utóbbi a fontosabb).
Ennyi bevezetés után jöjjenek a heti kedvencek!
Itt van mindjárt a Doodle Master. Ez egy remek - nem is tudom, micsoda. A Paint it része (fokozata?) afféle kifesztőkönyv.
A Finger Paint néven elérhető másik csomagja pedig ujjfestőgép. (Jujj, miféle szóleleményeket gyártok itt...) Kisgyerekeknek - is - ideális, nem lövöldözőjátékos és kedves programocska. Azért az ezzel készített újabb rajzomtól most megkímélném e blog igen kedves olvasóközönségét, a múltkorában előállított Az Ülő Macska Hátulról című alkotásom - khm, szóval szerintem bizonyította önértékelésem helyességét...
Ennél talán ütősebb a másik, az Origami Instructions. Bár e bejegyzés elején főként tanítóknak ajánlottam , de tőlünk békésebb égtájakra a felnőttebb lakosság egy része is igen szíves bíbelődik ilyesmivel.
Amint látható, a programban a hajtogatási receptúrák vannak szépen belerakva, akkurátusan, s roppant egyszerű, de annál jobban ismételhető módon.
Itt van minden, amitől egy papírhajtogatás sikeres és eredményes lehet: a kiinduló méret, s mindenféle hajtogatás, annak iránya. Mit mondjak, bizonyos körökben ezek még néhány éve is afféle ipari titokként voltak őrizve, aki tudott egy-egy jobb hajtogatást, azt nagy tisztelet, mai kifejezéssel respect övezte. Szóval akár erre is jó: begyakorlunk egyet otthon, kedvenc tabletünkről lesve a lépéseket, aztán ámítjuk vele, akit akarunk...
S máris itt a harmadik alkalmazás. Ez már tényleg a szórakoztatás vége, a lustaságunk csúcsa, az odafigyelésünk automatizálása - de ettől még nagyon rendben van. Eddig valahonnan kereste a leggyakrabban játszott számokat? Slágerlistákat túrt a legfrissebb zenékért?! Aztán minek?

Akinek van Kindle Fire tabletje, és letölti rá az MP3 Music Hits Download-4.apk nevű alkalmazást, annak (amíg emezt meg nem unja) soha többet nem lesz ilyesmire gondja. Csak egy bökés, és máris szólhat akár Adele is - vagy bárki az éppen aktuális első 100 felvételből..
Jó szórakozást - ehhez is.
A most ajánlott alkalmazások letöltési helye: http://minus.com/mSwzTRZPf

Aki e blog munkáját szeretné segíteni, és  persze magának is jót akar, akkor legyen szíves e linkről regisztrálni magának a minus.com ingyenes, 10 GB-os tárhelyét: http://min.us/rCIejGg

A korábban ajánlott apk-fájlok pedig innen érhetők el:

http://minus.com/mbn0FNUUbB


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése