2012. március 11., vasárnap

Tervezzünk a térben is, Autocad-del

Az, hogy egy eszköz - esetünkben természetesen a Kindle Fire - mire használható, alapesetben két tényező befolyásolja: nyilván maga a hardver, s a másik a rajta elérhető szoftverek. Mint ez a blog is mutatja, azért működik, működhet egy harmadik összetevő is, ez pedig a kreativitás. Amikor nem a sült galambot (opppardon, marketet) várjuk, hanem korábbról jól ismert módszereket próbálunk újra alkalmazni.
És aztán jön néhány meglepetés. Sohasem gondoltam volna (na, jó, korábban azt sem tudtam, létezik ilyesmi!) hogy például a Photoshop elérhető erre a platformra is. Az meg egyenesen a meghökkentés kategóriája volt, amikor videóvágó programot is találtam. Persze, különösen ez utóbbi valódi használhatósága azért nem túl egyszerűen bizonyítható. Mert ugye letöltünk/elkészítünk valamely más eszközön egy videófájlt. Ha az egy mobil, kamera, akkor azt le kell menteni, de minimum a memóriakártyát be kell olvasni a számítógépbe. Ha már ott van, ráadásul ellent kell állni a kísértésnek, hogy kényelmesen, egérrel, a jó nagy képernyőn vagdossuk. Ehelyett valami "azért is megmutatom!" felszívással megint áttöltjük a fájlt, immáron a Fire-re, s jól elleszünk majd a VidTrim Pro-val...
És ez onnan jutott az eszembe, mert még ennél is vadabb alkalmazás érhető el, s ez pedig az AutoCad. 
(Gondolom, az olvasók többsége már rájött, hogy az itteni illusztrációk nem a Kindle Fire képernyőmentései, hanem csak ideillő, más gépről netre feltettek közül válogatott képek közül kerülnek ki.)
Szóval működik, persze, hogy működik, de a fantáziámat azért igencsak meg kéne erőltetni, hogy rájöjjek: mit is szeretnék én ezzel tervezni?
Ettől még lehet...
Új letöltési hely van! http://minus.com/mSwzTRZPf
Az áttekinthetőség miatt gyártottam egy új mappát, ebben még ez az első ajánlott apk-fájl.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése