2012. január 1., vasárnap

Boldog új évet - új programokkal

A Kindle Fire felületét több-kevesebb sikerrel magyarító alkalmazásból egy másikat is találtam, innen érhető el: dl.dropbox.com/u/6029542/morelocale.apk  Új tabletnél talán célszerű ezzel kezdeni.

Ha még nem írtam volna!
Új programok telepítéséhez a Kindle Fire-ben egyetlen alapbeállítást kell megváltoztatni.
Az eszköz legfelső felületén megérintjük a fogaskerék-ikont. A felbukkanó lehetőségek közül a More... opciót választjuk, majd legördülünk a Device gombhoz. Ezt megérintve az oldal alján található az Allow intsallation of Applications (From Unknow Sources) gomb, ahol az ON legyen bekapcsolva.

Tegnap este váratlan és kellemetlen meglepetés ért: a korábban ajánlott Total Comander közölte, hogy ő tulajdonképpen egy próbaverzió, és töltsek le helyette másikat... Természetesen kerestem működő példányt, méghozzá a fejlesztői weboldalról, de miután a fájlkezelő program nekem alap, gyorsan kerestem másik olyat, ami kicsi, működik, magyar, és tartaléknak kiváló (de akár a TC helyett is). Többet kipróbáltam, a leghasználhatóbbnak a Ghost Commander tűnik.
Az új és működő TC:   dl.dropbox.com/u/6029542/tc_rc4.apk
A Ghost Commander (régi számítógépeseknek: kábé mint a Norton):  dl.dropbox.com/u/6029542/Ghost%20Commander%201.39.3b3.apk
S ha már itt tartunk vannak kitűnő rendszert monitorozó alkalmazások is. Ilyen a System Panel, amely inenn érhető el:   dl.dropbox.com/u/6029542/SystemPanel_1.0.6.apk
Médialejátszásra a legtöbb formátummal elboldogul az MX Video Player, dl.dropbox.com/u/6029542/MX_Video_Player_v.1.5.apk - pl. a mobiltelefonok által lejátszott 3gp formátumot is felismeri és lejátssza.
S ha már mobiltelefonos vidófelvétel, elképzelhető, hogy valakinek olyan igénye támad, hogy ezt  tableten vágja meg. A Kindle Fire is szépen futtatja a VidTrim nevű vágóprogramot,  dl.dropbox.com/u/6029542/VidTrim%20Pro%201.0.2.apk - működni működik, az alapfunkciókkal rendelkezik.

Egy kis leltár, mit telepítettem eddig magamnak: (Third Party Applications)

Angry Birds             
Documents To Go
Evernote
Ghost Commander
Mobisle Notes
More Locale2
MX Video Player
Photoshop Express
Songbird
Systempanel
Számológép
Tangram Lite
The Weather Channel
Total Commander
Tunein Radio
Vidtrim Pro
X Construct
XiiaLive

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm a válaszokat! Új év - új kérdés. Telefonomra tudok csatlakozni laptoppal úgy, hogy a telefon wifi routerként tovább adja a mobil netet. Vajon a fire képes erre csatlakozni (adhoc hálozat)? Ez megoldaná a 3G hiányát, Köszi

    VálaszTörlés
  2. Ha a laptoppal lehet, akkor természetesen a Fire-rel is.

    VálaszTörlés
  3. Remek!
    Nagyon hasznos az oldal. Minden működik.
    apk-kat honnan lehet "letölteni"? Mert sajnos marketről ez nem ment nekem.

    Gratula az bloghoz

    VálaszTörlés
  4. Kedves barátom, a bejegyzéseket olvasd végig, a linkek mind működnek, s máris dolgozhatsz.
    Nem tudom, mire van még szükséged - a kereséshze is találsz itt ötletet - de ha nem találsz, írd meg, s próbálok segíteni.

    VálaszTörlés