2012. január 13., péntek

Tapasztalatok

Néhány hét - közel egy hónap! - használat után körvonalazódik számomra, hogy a Kindle Fire egy remek eszköz. Miután előtte más tabletem nem volt, nyilván nem tudom az Ipad vagy más márka funkcionalitásával összevetni. Az általam előre eltervezett-kitalált célokra tökéletesen megfelel (igaz, azokkal az átalakításokkal, amelyekről itt folyamatosan beszámoltam). Az is igaz persze, hogy bizonyos dolgokban egy kockás füzet simán veri a tabletet - de nemcsak a tabletet, hanem az összes számítástechnikai, minden, eddig általam látott eszközparkot is. Mert - mondjuk - egy bevásárlólistát egy sajtpapírra akármikor seperc alatt megcsinálok (ha találok papírt meg íróeszközt :-) ) de az annyit is ér...
Itt meg ugye azonnal az "örökkévalóságnak" menthetek. Akár a Documents to Go, akár az általam Google Notesznek elnevezett alkalmazást is említsem, mindkettő pontosan alkalmas arra, hogy a később szerkeszthető formában beírjam és elmentsem a gondolatomat, adatokat. Röviden akármit, amit akkor fontosnak tartok. Igen, természetesen, a kétkedőknek írom, ezt a Kindle Fire nélkül is meg lehet tenni - de hát pontosan arra gondoltam, hogy effélére fogom használni. Bevált.
Na, és a játék! Utoljára a 90-es évek közepén játszottam, az Antrun (Hangya) nevű játékkal. Most az Xconsruction vasúti hídépítő a maga naív egyszerűségével (és piszok nehézségével!) rabul ejtett: hiszen kikapcsol. Van elég hülyeség körülöttem ahhoz, hogy ezt tudjam értékelni - szóval ennyi. 
A napi élet-kezdéskori email-ellenőrzés, ugyanez este, vagy a nap bármely szakában - ennél jobb eszközt erre keresve sem lehet találni. De örülhet a látogatószámnak a www.sipark.hu/ is: a legegyszerűbb ezzel megnéznem, hányan vannak ott, esik-e a hó, ilyesmik.
Szóval, aki habozik, azt bíztatnám. 
Viszont ma elmentem kedvenc bankom előtt, ahol a dollárt már 250 forintért adták, tehát - a bejelentésekori - 40 ezer forintos Kindle Fire ma már 50 ezer forintot kóstál. 
Ámbár - tudom, ez sem vigasztal senkit sem - a konkurens termékek árai éppen hasonló módon változnak... Azokhoz képest pedig a Fire még mindig nagyon olcsó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése