2011. december 25., vasárnap

Üzemmódok

A Kindle Fire két üzemmódban dolgozik. Az egyik esetben mint Amazon-kliens, a másikban pedig nyilván mint noname user. A kettő között van bizonyos különbség és átjárás is. Igazából a különbség nem eget rengető, de azért érdekes.
Ha be vagyunk jelentkezve az Amazon-accounttal, akkor a bal felső sarokban ezt a tablet azonnal jelzi is. Ilyenkor van lehetőség arra, hogy magunknak feladott konvertálandó e-könyveket megkapjuk és letöltsük. A böngészés is valamivel gyorsabb, az Amazon különleges cloud-technológiája miatt. Ebben az üzemmódban is készíthetünk a böngészőben könyvelzőket, s azok tárolódnak is - na hol? Hát persze, hogy valahol az Amazon-felhőben.

Ugyanis, ha átmegyünk a noname-user üzemmódba (azaz, deregister gombot nyomunk a felhasználónál) tulajdonképpen nagyon sok addigi vesződséges beállítást elveszítünk. Fordítva egy lépésben nem: noname-ből accountba váltva még megmaradnak a könyvjelzőink és beállításaink. (Újabb noname-váltásnál azonban ezek is törlődnek, több kísérletet pedig nem végeztem.)

Ezt azért célszerű tudni, hogy akinek sok-sok könyvjelzőre van szüksége, az döntse el előre, milyen üzemmódban szeretne dolgozni - hosszabb ideig. Egyébként nyilván van mód ezek tartós tárolására, pl. az Evernote alkalmazás segítségével is! - azt még kutatom, hogy a böngésző valamely mélyebb, tehát általam még nem vizsgált beállításaiban esetleg lehet-e valamit piszkálni.

Az Appstore-ból egyébként területi beállításokra való tekintet nélkül le lehet tölteni és installálni az időjárásjelentőt, a Pandora netrádió-alkalmazást, valamint egy szójátékot is. Ez utóbbi nagyon angol. A Pandora nálam nem működik - sebaj, van helyette két kiváló! Az időjárásjelentőt pedig három település figyelésére is beállítottam. Tudják, esik-e a hó, lehet-e síelni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése