2011. december 24., szombat

Apróságok: böngészés, csatlakoztatás

Néhány nap, és máris megtapasztalható, olykor micsoda sületlenségek szaladnak ki az ember billentyűzetéből.
Itt van mindjárt a böngészés története: most akkor mobil vagy asztali kinézet legyen?
A böngészőt elindítva a mindig elérhető létra-jelre lépve (ennek hivatalos neve a Menu) a jobb alsó sarokban találjuk a Settings gombot. Azt megérintve jutunk a beállítófelülethez. Jó későn van az Advanced rész, amiben ott virít: Desktop or mobile view. Ebben három lehetőséget találunk:
Automatic: Optimize for each website
Desktop: Optimize for desktop view
Mobile: for mobile view
Itt aztán mindenki eldöntheti, melyik nézetet szeretné alkalmazni: nekem a nagyíthatóság miatt a Desktop lett a választásom.
***

Egy másik pontosítás a csatlakozófelületre vonatkozik. Látszólag ez miniUSB, de valójában  micro.
Az Amazon nem csomagolt hozzá kábelt (asztali számítógéppel való összeköttetéshez) ezért, aki ilyen műveleteket szeretne csinálni, az vagy benyúl a fiókjába s elővesz onnan, vagy elmegy szakboltba, és ott vásárol. (Nyilván a másik vége hagyományos USB.)
Miután viszont a mikroUSB felület nem egységes, (az egyik bolt szerint ilyenből legalább hatféle van!)  legcélszerűbb, ha elvisszük magunkkal a töltőt, s összehasonlítjuk azzal a vásárlás tárgyát.
Előtte érdemes még az otthoni csatlakozókat is jól átnézni, hiszen digitális fényképezőgépekhez éppen ez a felület való, tehát meglehet, van is otthon megfelelő kábel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése