2012. december 25., kedd

Ebook-dokumentumokhoz, sima Kindle könyvolvasóhoz

A Kindle Fire egyben könyvolvasónak is remek. Ma már ezernyi helyről lehet beszerezni olvasnivalót, bár kétségtelen, hogy ezek egy része nem biztos, hogy teljesen jogszerűen kerül a birtokunkba. Most ezt a kérdést ne firtassuk, pusztán technikai oldalról megközelítve ezt, a kérdés annyi lehet, vajon minden dokumentumformátumot elolvas (megmutat) a Kindle Fire?
Nos, a kérdés elméleti, mert ha olyasmink van, amit esetleg nem akkor semmi más dolgunk nincs, mint az amazon.com - on regisztrált felhasználónevünk, mint címzett  beírásával
(nálam: keresztnév.vezetéknév@kindle.com) küldjünk magunknak egy emailt, amelynek csatolmánya az egyelőre még nem olvasható dokumentum. Kisvártatva meg is jelenik tabletünkön az átalakított, megfelelő formátumú dokumentum.

Nem tudom hányan, de lehetnek olyanok is, akik mégiscsak úgy vannak/vagyunk azzal, hogy más a tablet, és más a könyvolvasó. (Gyerekeim most kaptak az ünnepekre a legegyszerűbb verzióból). Ebben az esetben némi meglepetéssel tapasztalhatjuk, hogy az a formátum, amit szeret a Kindle Fire, az nem jó a sima Kindle könyvolvasónak.

Ilyenkor több lehetőségünk van.
Az első a bonyolult: a calibre átalakító program használata (letölthető innen: http://calibre-ebook.com/) Megjegyzem, hogy én ennek a portable verzióját használom.
A menetet most nem írom le, mert további szoftver is szükséges hozzá, ugyanis pl. a valami.doc formátumot nem ismeri, tehát az ilyesmiket eleve át kell(ene) alakítani.
Ellenben a létező legegyszerűbb az online alkalmazás, mégpedig ez:

Nincs más dolgunk, mint feltölteni a kívánt elektronikus könyvet, majd a folyamat végeztével letöltjük, és ezt  áttöltjük a könyvolvasó Kindle eszközre.
Ismétlem, ez a Kindle Fire esetében nem szükséges.
Mindenféle más konvertálásokat is végezhetünk itt, a webhely bal oldali listáján jó széles a választék.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése