2015. december 23., szerda

Áldott karácsonyt!

Egy számítástechnikai blog életében 4 esztendő óriási idő. Generációkban is leírható: 2011 karácsonyán az Android 2.6.x verziója ketyegett, ma meg kopogtat a 6 - és majdnem mindenben ott az 5. Ez egy tablet életében is nagy idő. Talán azt is lehet mondani, hogy újdonságértéke megkopik, hiába, hogy használati értéke változatlan. 
Annyi bizonyos, nagy töprengés volt, amikor először felmerült bennem: mi lenne Kinde Fire - sőt, egyáltalán: tablet - nélkül...? Tehát meghirdettem a tabletet, és kb. féláron el is adtam. Kitűnő állapotban volt: igazából minden ugyanolyan remekül működött rajta, mint megvételekor. (Talán nem unalmas, hogy ideírom: más műszaki eszközeimtől is megváltam:  Jawa 350 motorkerékpáromtól, s a mindössze 30 köbcentiméteres benzinmotorral meghajtott kerékpáromtól is. Egyfajta típusváltás történt. 
Számítástechnikai (?) eszközeim sorában most egy Nokia Lumia 735 windowsphone8.1 szolgál, ez kb. ugyanolyan elterjedtségű, mint a Kindle... 
A bloghoz tartozó appokat természetesen változatlanul el lehet érni a yandex-tárhelyről. (Sajnos, a minus.com nagyon sokszor elérhetetlen, mint azt írtam, teljesen új filozófiára váltottak.) 
A lényeg szerintem az, hogy akármilyen eszközt is használunk, mindig lehet találni egy kis utánajárással olyan megoldásokat, amellyel az akár ismeretlen(ebb) kütyü is teljes értékűvé válhat.
Az idelátogatóknak köszönöm a sok-sok olvasást.
A blogot nem kívánom megszüntetni, de igen valószínű, hogy nemigen fogom frissíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése