2013. március 17., vasárnap

Mobil, tablet, navi - és a tepsifon

Egy ideje (na jó, három hónapja) nem adtam új tanácsot, megfigyelést, ilyesmit. Nem mintha nem használnám legalább ugyanolyan gyakran a tabletet: egészen egyszerűen a mindennapi munkába beivódva, annak része lett. A korábban tárgyalt appok mind köszönik, jól vannak, én meg vagyok annyira konzervatív, hogy ragaszkodjak a régi mondáshoz: ami nem romlik el, azt nem kell megjavítani.
Némi sikerféléről is be tudok számolni. Egyik egy nevenincs tablet, amelyet éppen az itt talált apk-fájlokkal sikerült sokkal jobban használhatóbbá tenni. A másik pedig az, hogy több (androidos) mobilon ugyanez történt.
És éppen emiatt, egy gondolatkísérlet elején járok. 
A tablet ugye valahol a mobiltelefon és a számítógép között helyezkedik el. Méretét tekinte biztosan, különösen az Amazon Kindle Fire, a maga 7 colljával. 
És akkor a kérdés: legyen-e minden az egyben, vagy jobb, ha különböző célokra különböző céleszközöket használok? Nem véletlen az egyes szám egyes személy, ugyanis - szerintem - ezt a kérdést mindenki saját magának teszi fel és válaszolja meg. Jelenleg van külön két mobilom a két hívószámhoz. Van egy külön navigációs készülékem (ha úgy jobban tetszik, GPS) meg van ugye a Kindle Fire. Úgy gondolom, a navira szükség van, mert sokkal szerencsésebb, ha az külön önálló életet él - ha szükséges- az autó szélvédője alatt. Ám a többiben nem hogy nem vagyok biztos, éppen a kétely esz.
Ugyanis elérhető árba került a tepsifon, azaz az 5 collos mobil. Jó, a Samsung Note persze most is vagy 100-150 ezer között van, de más, nem annyira reklámozott és ismert márka kétmagos és két SIM-kártyás készüléke 50 ezer körüli, ami ugye ezen tablet ára is.
Ez legalábbis egyelőre jó nagy kihívásnak számít. A tablet mellett szól, hogy jól belaktam, megszoktam, de ez igaz a két mobilra is. A tepsifon mellett az, hogy a három helyett csak egy eszközt kell figyelni. Ugyanakkor telefonálni nagy, tabletnek meg kicsi...
Na, ez talán olyasféle dolog, amiről másnak is van véleménye - esetleg tapasztalata a "nagy" mobil efféle használhatóságáról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése