2012. szeptember 21., péntek

A pótolhatatlan...

... alkalmazás, amelynek nincs igazán windows alatti megfelelője. És hogy melyik ez? A Kindle Fire tableten a The Weather Channel nevű app az, ami - szerintem - az időjárási appok közül a legjobban teljesít.
Nem túl régen éppen arról cikkeztek a neten, hogy a legtöbb ember az okostelefonján épp az ilyesféle applikációk lesi a legtöbbet. 
Nos, annyiból változtatok a történeten, hogy nem mobilról, hanem tabletről beszélünk, és azért nálam nem ez a leggyakoribban használt program.
És hogy miért vagyok vele annyira megelégedve? Elsősorban azért, mert az Amazon egyből adta is, és persze nálunk, Magyarországon is működik. Kis próbálgatással az ékezetes településnevekkel is szépen elboldogul. Ez persze nem lenne elég: ezeken túl ez az általam valaha látott, kipróbált, használt legpontosabb időjárásjelző alkalmazás. Ha nem is percre pontosan, de roppant gyorsan frissíti adatbázisát - és tényleg eltalálja, előre jelzi az adott településen az időjárást. Tudom, hogy itt van az idokep.hu meg a koponyeg.hu meg még ez is meg az - de ennél pontosabb nincs.
Éppen ezért, arra gondoltam, egy kicsit utánanézek, és az asztali gépeimre (beleértve persze a laptopomat is) ezen alkalmazást fogom hasonló célra figyelni  - ugye a munkahelyen nincs velem a tablet, vagy nem mindig, meg egyébként is.
És ekkor ért e meglepetés: ugyan a The Weather Channel weboldalán (vagyis itt: http://www.weather.com/) lehet regisztrálni, sőt, még appot is letölteni win alá, ám ezek használhatóság nem éri el a tableten alkalmazottét.
A képen a Chrome böngészőm látható, a jobb sarokban ott a jelzőikon, amire kattintva láthatom ezt a nyitóképet. Ha a Kecskemet, Hungary feliratra bökök, akkor további információk jelennek meg.
Viszont valódi településemet (Nagykőrös) már nem tudom beállítani, míg a tableten futó app simán és egyből tudja ezt.
Tehát vannak platformhoz kötött, jól kitalált dolgok. A tegnap említett Pidginnek - remélem, csak egyelőre - nincs androidos verziója. És ahogyan az ismertebb alkalamzások közül az Instagram sem érhető el windows alatt, úgy a The Waether Channel szolgáltatásaival is csak az Amazon Kindle Fire tableten találkozhatunk.
Na, ugye egy újabb ok, miért is jó ez a tablet... :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése