2012. május 16., szerda

Csöndesség és okai

Az idelátogatók megszokhatták, hogy nem túl ritka időközönként gyártok ide egy-egy ajánlást, leírást. Jómagam eleve gyanítottam, hogy nem lesz ez mindig így, aztán be is következett, és most az okokat próbálom elősorolni.
Először is, a Kindle Fire tabletem afféle hétköznapi tárggyá nőtte ki magát. Hozzáteszem: szinte nélkülözhetetlen használati tárggyá. Amilyen a mobiltelefon, s tán nem túlzottan fiataloknak a karóra. Szóval egyszerűen hiányozna, ha nem lenne. Egy csomó tevékenységet ezen végzek: email-ellenőrzés, fórumfigyelés, még a ritka facebook-nézés is (az a Doplhin böngészőben van könyvjelzőzve) és még ez meg az, a napi szabadidő függvényében.
Az itt ajánlott alkalmazások egy részét használom, más részéről meg tudom, hogy van, és ha kéne, akkor használatba tudnám venni. Fogadjunk, hogy éppen úgy, mint egy rendes asztali gépen, ugye? Azon is így van. Van rajta egy szimpla oprendszer, meg persze temérdek nekünk kellő vagy hiányzó alkalmazás, s a kellőek közül is szelektálunk, a hiányzókat meg összeszedjük és telepítjük. 
Most olvastam  az internet egyre inkább végtelennek tűnő bugyrában, hogy az iPad, android alkalmazások sora nagyjából ugyanez: van, ami napi használatú marad, van, ami csak ott lapul a gépen, alkalomra várva. (Közben eszembe jutott: egy blogon olvastam ezzel kapcsolatos leírást, pontosan itt: http://webisztan.blog.hu/2012/04/12/a_letoltott_mobilalkalmazasok_toredeket_hasznaljuk_tartosan )
Tehát, nyilvánvaló, hogy továbbra is jelentkezni fogok itt, ha számomra érdekes és az általam más által is használhatónak ítélt programmal találkozom. Persze, keresem is ezeket, de jelenleg úgy tűnik, hogy még olyasmit is tudok csinálni a teblettel, amit sose gondoltam volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése